8 نکته طلایی برای مراقبت از کامپوزیت دندان
امروزه بسیاری از افراد اطلاعات کمی را درباره کامپوزیت های دندانی دارند .
ما امروز به صورت مختصر و مفید اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار می دهیم و در ادامه می گوییم که کامپوزیت دندان چیست و نکات مهم و طلایی مراقبت از کامپوزیت را به شما می گوییم در ادامه همراه ما باشید .
بسیاری از افراد برای درمان های زیبایی از کامپوزیت دندان استفاده می کنند که روش بسیار خوب و کاربردی است که بر اساس قیمت و کیفیت آن به درجه های خوب و بد و متوسط تقسیم می شوند و خب معمولا هر چقدر بخواهید یه کامپوزیت خود را بگیرید طبیعتا باید هزینه بیشتری را بپردازید .
کامپوزیت دندان چیست؟
همه ما انسان ها به دنبال ماده ای ایده آل برای ترمیم دندان ها منجر به پیشرفت های قابل توجهی در تکنیک های دندانپزشکی زیبایی شده است .
کامپوزیت مواد چسبنده ای است که پیوندی قوی با مینا و عاج دندان ایجاد می کند و به این ترتیب ترمیم دندان را ساده تر می کنند . پر کننده ی کامپوزیت مخلوطی از مواد پلاستیکی و شیشه ای به علاوه رزین است که به راحتی می توان آن را رنگ کرد تا شبیه دندان طبیعی شود . به دلایل ظاهر طبیعی و قیمت مقرون به صرفه تر ، کامپوزیت به سرعت جای آمالگام نقره را برای ترمیم دندان می گیرد .
کاربرد های کامپوزیت دندان
اصلی ترین کاربرد کامپوزیت دندان ترمیم دندان می باشد . حفره های دندانی یکی از مشکلات بسیار رایج در دندان ها است آنها حفره های کوچکی هستند که در اثر پوسیدگی دندانی به دنبال تولید اسید توسط پلاک ها و باکتری های دهان ایجاد می شوند و مینای دندان را فرسایش می دهد یکی از کاربرد های کامپوزیت دندان ، برای پر کردن حفره دندانی می باشد .
انواع کامپوزیت دندان
برخی از انواع کامپوزیت های دندان عبارتند از :
روکش های سرامیکی یا پرسلن
رزین کامپوزیت ها که خود شامل موارد زیر هست :
میکروفیل ها
ماکروفیل ها
هیبرید ها شامل :
نانوهیبرید ها
میکروهیبرید ها
هیبرید های معمولی
کامپوزیت ips
دسته بندی دیگر کامپوزیت ها بر اساس محل استفاده و نوع آن ها است انواع کامپوزیت های خلفی ، کامپوزیت های قدامی ، ونیر کامپوزیت مایع و غیره در این دسته بندی قرار می گیرند .
تا چند ساعت بعد از کامپوزیت نباید چیزی خورد ؟
معمولا توصیه های دندانپزشکان به این شرح است که حداقل تا 2 ساعت بعد از کامپوزیت دندان از خوردنه و آشامیدن خودداری کنید این زمان به کامپوزیت دندان اجازه می دهد تا به دندان ها بچسبد و لق نشود .
بهتر است که تا 48 ساعت از مصرف غذاهای سفت و چسبنده و نوشیدنی های خیلی سرد و یا خیلی گرم خودداری کنید تا از حساسیت دندان ها جلوگیری شود و به کامپوزیت آسیب نرساند .
8 نکته طلایی برای مراقبت از کامپوزیت دندان
1 دندان های خود را حداقل 2 بار در روز با استفاده از یک مسواک نرم مسواک بزنید و به آرامی این کار را انجام دهید .
2 از نخ دندان استفاده کنید زیرا باقی مانده غذا ها در بین دندان ها باقی می ماند و آن ها را از بین دندان ها پاک کنید .
3 می توانید از خمیر دندان برای ضدعفونی کردن دندان و لثه استفاده کنید به این دلیل که برخی از دهانشویه ها رنگ خاصی دارند و باعث تغییر رنگ ترکیب می شوند .
4 سعی کنید عادات اشتباه را انجام ندهید مانند باز کردن بسته ها با دندان و جویدن اجسام سخت با دندان
5 تا زما از بین رفتن بیهوشی از خوردن و یا جویدن غذا خودداری کنید زیرا ممکن است ناخواسته فشار زیادی به کامپوزیت ها وارد شود و یا زبان خود را گاز بگیرید.
6 در صورت احساس تهوع تا یک ساعت پس از فرمولاسیون از خوردن و اشامیدن بپرهیزید
7 احساس درد در ناحیه کامپوزیت دندان 2 تا 4 هفته پس از درمان طبیعی است اما اگر بیشتر طول بکشد باید به دندانپزشک مراجعه کنید .
8 از دهانشویه هایی که توسط دندانپزشک شما تجویز شده است استفاده کنید .
غذاهای مناسب بعد از کامپوزیت دندان
1 غذاهای نرم و ولرم :
سوپ مرغ یا سبزیجات
پوره سیب زمنی یا پوره سبزیجات
ماست ساده و بدون افزودکی رنگی
2 پروتئین های نرم :
تخم مرغ آب پز یا نیمرو
ماهی های نرم و بدون تیغ
مرغ پخته و خرد شده
3 سبزیجات پخته و نرم :
هویج و کدو اسفناج و بروکلی
عدس و لوبیا
کربوهبدرات های نرم :
برنج نرم و پخته
پاستا و نودل نرم
نان سفید تازه و نرم یا نان تست
میوه های نرم و بدون رنگ زیاد :
موز و سیب پوست کنده
کمپوت های بدون شکر اضافی
هر چند وقت یکبار دندان ها به تجدید کامپوزیت نیاز دارند ؟
کامپوزیت به سختی دندان های طبیعی نیستند و ممکن است فرسوده و لکه دار شوند . پس اگر احساس کردید زیبایی قبل را دندان و دچار بد رنگی شده است و به چهره شما لبخندی زشت را می دهد مهم است که به یک کلینیک دندانپزشکی جهت درمان و تجدید آن مراجعه کنید .
آیا کامپوزیت دندان باعث بوی بد دهان می شود ؟
هیچ ارتباط مستقیمی بین کامپوزیت دندان و بوی دهان وجود ندارد و بلکه می توان گفت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از کامپوزیت است که می تواند عامل بوی بد دهان باشد .
سخن پایانی
امروز در این مقاله مفید درباره نکات مهم و طلایی مراقبت از کامپوزیت دندان تحقیقاتی را برای شما انجام داده ایم که در بالاتر می توانید آن ها را مطالعه کنید .
کلینیک تخصصی دندانپزشکی آرتین با سابقه ای درخشان و ارائه بهترین خدمات دندانپزشکی در کرج به عنوان بهترین کلینیک دندانپزشکی شناخته می شود .
دندانپزشکی شبانه روزی آرتین به صورت 24 ساعته و با بهره گیری از بهترین جراحان و دندانپزشکان فعالیت خود را در حوزه دندانپزشکی تخصصی و عمومی انجام می دهد .
جهت دریافت نوبت می توانید از طریق شماره تلفن های زیر نوبت خود را ثبت کنید .
02632211497
02632211496
مقاله های بیشتر
علل و علائم گزینه های درمانی کراس بایت
چطور دندان مصنوعی لق شده را محکم کنیم ؟
مشکلاتی که بی دندانی ایجاد می کند
عوارض عصب کشی نکردن دندان چیست ؟
تاریخچه دندانپزشکی در ایران و دندانپزشکی مدرن
0 نظر